woensdag 28 december 2011

Sterrenkijkavond in Dwingeloo

Gisteravond zijn we naar de sterrenkijkavond geweest in het Planetron van Dwingeloo, de reis er naar toe op zich was al een avontuur want als je in het donker de snelweg verlaat kom je meteen op een stikdonkere smalle weg door het bos terecht. Tomtom liet ons daarna over kleine landweggetjes rijden en uiteindelijk bereikten we ons doel.

Het Planetron-Cinedôme waar we in de grote koepel links een prachtig kijkje op de sterrenhemel kregen met een enthousiast verhaal erbij. Daarna gingen we naar de kleine koepel rechts waar we bij heldere hemel door de grootste telescoop van Nederland zouden gaan kijken. Helaas was het bewolkt maar met ons toegangskaartje mogen we een andere keer terugkomen om alsnog te kijken.
In het rechthoekige gedeelte bevindt zich een museum over ruimtevaart.
Daar hing een model van de maan.
Karretje op Mars.
Helaas mislukte de enige geflitste foto van de telescoop, hij staat er slechts gedeeltelijk op. Daarna weigerde de flitser dienst, als het erg donker is gebeurt dat nu en dan en dat is wel balen.
Deze foto heb ik dus niet zelf genomen maar die heb ik geleend van de website van het Planetron.
Saturnus met zijn ringen, nu niet te zien aan de hemel maar over een poosje wel weer. Deze avond zouden we naar Jupiter gaan kijken maar helaas was het dus helemaal bewolkt.  Volgende keer meer geluk.
Geen opmerkingen: