donderdag 22 mei 2014

Floraliën 2014 Den Bosch

Zondag 18 mei 2014 zijn Berendina en ik naar de Floraliën geweest in de Brabanthallen in Den Bosch. Het is een internationale bloemen en planten expo die eens in de 5 jaar wordt gehouden. Tweehonderd jaar geleden is men hiermee gestart in Gent maar nu is het een internationaal evenement dat ook in Genua, Nantes en Valencia plaats vindt. Nu dus voor het eerst in Nederland op 40.000 vierkante meter. Ruim 75.000 mensen brachten een bezoek. Minder dan men gehoopt had.
 
In de grote ruimte bij de entree stonden prachtige bloemschikwerkstukken opgesteld die gemaakt zijn tijdens het Nederlandse Kampioenschap Bloemsierkunst dat eens in de 4 jaar wordt gehouden.
Winnares was Dini Holtrop uit Heerenveen.Een aantal antieke koetsen werden versierd door 9 Japanners, docenten en leerlingen van de befaamde Song Flower Design School in Osaka. Zij waren een week in Nederland om zich te bekwamen in de Nederlandse bloemsierkunst.
Dan eindelijk naar binnen in de verschillende hallen, we beginnen in de hal waar vele Rhododendron- en Azaleasoorten uit het Patrimonium van de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde uit Gent te zien zijn.
Samen met Vlaamse Rhododendrontelers en Azaleakwekers is er een prachtig landschap gemaakt.
Geur en kleur alom.
De volgende hal bevat weer veel prachtig bloemschikwerk, deze jurk bestond uit Vanda orchideeën. Wie wilde kon een foto nemen van vrienden of familie staand achter de jurk.
Een enorm stuk dat op een eettafel stond. Er waren veel prachtig versierde tafels te zien.Tot nu toe vooral veel bloemsierkunst gezien en een presentatie van hoe een groene stad eruit zou kunnen zien.

 
 
Meer en meer komt er meer tuin in zicht en als ik dit hoekje zie valt mijn oog ineens op het bakje dat op tafel staat.
Een miniatuur tuintje!
 
Van miniatuur naar groot.
En van groot naar grootst als we de grootste hal bereiken waar een compleet stadspark is aangelegd.
Dieren van verschillend pluimage.
Hier kan je lekker rondlopen of even op een bankje mensen kijken.
Tja wat moet je hier van denken hè, een enorm vogelhuisje op een boomstam.
Sommige mensen willen ook overal op de foto, zo ook deze man die zijn vrienden pushte om een foto van hem te maken met deze dame.
Grappige oorwurm"potjes". Een idee voor de keramieklessen.
Bij de afdeling Topiary (in vorm geknipte bomen en struiken) zat deze gezellige dikkerd.
Tot slot nog een blik op de grote vijver. Het was weer een mooie dag.

Geen opmerkingen: