maandag 28 oktober 2013

Storm 28-10-2013 Veendam

Het stormde vandaag in Nederland en ook bij ons in Veendam leverde dat spannende momenten op tijdens het uitlaten van de hond. Een grote den zwaaide vervaarlijk op zijn wortels en ging uiteindelijk tegen de grond nadat Bo en ik er een paar minuten daarvoor nog onderdoor waren gelopen. Er gebeurde meer in onze wijk en daar heb ik een paar foto's van gemaakt.
Ik was niet de enige die foto's liep te maken.
Dikke takken breken als lucifers af.

De brandweer is er snel bij om de weg weer vrij te maken.

Ook schuttingen moesten het ontgelden.

Bij de toegangsweg naar de lagere school "De Viermaster" brak het grootste deel van de kroon van een wilg af.

Bij één van de toegangspaden naar Borgerswold bij de Rensel brak de helft van een grote eik af en viel dwars over het pad tot over de heg van de bewoners rechts van het pad.

Ook hier is snel de brandweer ter plaatse want niet alleen is het pad versperd maar ook de woning links loopt gevaar, de halve eik die nog staat kan op de woning vallen.

De politie komt ook een kijkje nemen en inmiddels is er ook een tractor gearriveerd.

Er wordt een staalkabel bevestigd aan de boom.

Het andere uiteinde wordt aan de tractor bevestigd. Er wordt met een kettingzaag in de nog staande stam gezaagd en de tractor houdt de staalkabel strak zodat de boom de goede kant op zal vallen.

Onder vervaarlijk gekraak valt de rest van de eik om en de brandweerman rechtsonder in beeld loopt snel naar de andere kant.

Het is goed gelukt, de boom ligt en niets en niemand is geraakt.

Alleen het fietspad........... tja dat is even niet te gebruiken.
Dit was maar een kleine greep uit mijn directe omgeving, ik heb inmiddels van anderen gehoord dat er nog veel meer bomen en andere zaken zijn gesneuveld. De krant zal er morgen wel vol mee staan.

1 opmerking:

Jenny zei

Hier was het minder spectaculair, bij ons in de buurt is niks omgevallen.