woensdag 23 januari 2013

Amsterdam Lightfestival 2013

Het weekend van 12 en 13 januari 2013 brachten we door bij vrienden in Purmerend. Zaterdagavond brachten we een bezoek aan het Amsterdam Lightfestival in Amsterdam waarbij we een wandeling maakten langs verschillende lichtsculpturen langs de Amstel.
Het was een ijskoude wandeling in een flinke wind maar mooi was het wel.
Met de bus reden we naar het Centraal Station en liepen vervolgens naar de dam en door de Kalverstraat die niet ten goede is veranderd vinden wij. In winkelcentrum Kalvertoren, waar vroeger de bioscopen Roxy en Plaza waren, dronken we eerst maar eens een lekkere beker warme chocolademelk want we waren inmiddels al aardig verkleumd in de snijdende kou buiten.
Vanaf de Munttoren liepen we langs de Amstel richting Doelenhotel, vanaf de brug even een foto van de Munttoren gemaakt.
De achtergevel van het Doelenhotel werd met behulp van een beamer voorzien van een lichtkunstwerk.
Het detail in de gevel zelf, het raampje met de zon, vond ik mooier dan het lichtkunstwerk.
Weer terug over de brug lopen we verder langs de Amstel richting Blauwbrug en zien aan de overkant in de verte de Montelbaanstoren.
Bij de Stopera èèn van de mooiere kunstwerken, een netachtige structuur in blauw en rood, hangend boven het water van de Amstel.
Via de Blauwbrug steken we de Amstel over, vanaf de brug zien we links eerst museum "de hermitage" met daarvoor weer een lichtkunstwerk en verderop is theater Carré te zien met de rode letters op het dak.
 We steken via de Blauwbrug de Amstel over en lopen dan rechtsaf naar "de hermitage".
Op een drijvend ponton staat een soort ei gemaakt van hout, via een loopplank kunnen we het ponton betreden en door het ei lopen.
Staand in het ei heb je dit uitzicht.
Langs de Waag lopen we richting Indiaas restaurant Ganesha waar we heerlijk gegeten hebben.

2 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Via de TV kreeg ik mee, dat het er gaande was....Ik kan me voorstellen dat jullie genoten hebben.

groetjes, Janny

Jenny zei

Ziet er leuk uit, zo'n stadswandeling in donker, met de verschillende verlichte items. Leuk. groetjes Jenny